Kurzusok

Közoktatás Nagy-Britanniában és Máltán

Az angolszász oktatási rendszer alapja, hogy egyaránt segítse a diákok tudásának és készségeinek fejlődését, biztosítsa a kreatív szabadságot, valamint támogassa a lehető legjobb egyéni teljesítmény elérését. Angliában és Máltán a teljes tanév 3 szemeszterből áll, amelyeket kisebb-nagyobb szünetek tagolnak. Rendszerint szeptemberben indul az iskola, de a kurzusoktól függően változhat a kezdési nap. Az oktatási rendszer kissé eltér a magyar szisztémától, de a kettő jól összeilleszthető. Az angol diákok 16 éves korukban „érettségiznek”, azaz leteszik az úgynevezett General Certificate of Secondary Education (GCSE) vizsgát. Ezt követően folytathatják tanulmányaikat a „Sixth Form College”-ban, amely felkészíti őket a főiskolai vagy egyetemi továbbtanulásra, illetve szakmát is adhat. Záróvizsgájuk után – teljesítményüktől függően – jelentkeznek college-ba vagy university-re.

A lentiekben bemutatjuk a választható kurzusokat, amelyek többségét a tanév bármely szakaszában fel lehet venni, illetve feltüntetjük a minimálisan javasolt tanfolyam hosszúságot, egy hozzávetőleges árral. A díjjak a választott városok és a kiegészítő szolgáltatások miatt eltérnek

Nyári kurzusok (Summer Courses, Family Vacation Courses)

ÁLTALÁNOS NYÁRI TANFOLYAM 16 ÉVEN FELÜLIEKNEK: 

A 2-8 hetes angol tanfolyam három pillérből áll:

  1. A tanfolyam heti 15 vagy 20 nyelvi tanórát tartalmaz, amely fejleszti a beszéd, – és íráskészséget, a hallás utáni szövegértést, valamint a kiejtést.
  2. A délután, aktív programokat kínál a hallgatónak, melyeken keresztül a problémamegoldó képességük és általános  kommunikációjuk rohamos fejlődésnek indul.
  3. Mindezeket megalapozza a  fogadócsalád által biztosított anyanyelvi környezet, amely elősegíti a kultúra megismerését, és zöld utat biztosít a nyelvi magabiztossághoz.

A kurzus egyedi programkínálata: vitorlázás, kenuzás, íjászat, bowling, mountain bike túra, strandröplabda, joga, zumba, film club, speaking club, tradicionális angol ételek elkészítése, színház, mozi, kirándulás a környező városokba.

Elhelyezés: családoknál, akik több évtizedes gyakorlattal és szakvizsgával rendelkeznek, amely garanciát ad arra, hogy a programban részt vevő diákok maximális biztonságban és nyugalomban élvezhessék a nyelvtanulás örömét, és a programok sokszínűségét. Alsó korhatár 16 év, nyelvi előfeltétel nincs. 

Ajánlott városok: Bournemouth, Brighton, London, Oxford, Exeter, Chichester, Cambridge.

FAMILY VACATION PROGRAMS (5-15 éves gyermekek és családjaik részére)

A “Családos nyelvtanulás” az egyik legnépszerűbb programunk. A tanfolyam felépítése: délelőtt 3 nyelvi óra a gyermekeknek, ezalatt   a felnőttek szabad programban részesülnek, vagy az intézményen belül részt vesznek egy felnőtteknek szóló általános nyelvtanfolyamon.

A délután, az igényektől függően tartalmazhatja a színes programokat kínáló  “napközit” a gyermek számára, vagy saját szervezésben együtt töltheti a család ezeket az órákat.

Bővebb információ: 

www.brightonlc.co.uk/family-vacation

www.globeenglish.co.uk/families

A honlapokon megjelölt publikus árakból 5% kedvezményt biztosítunk.

Kezdési időpontok: július, augusztus hónapban minden hétfőn. Utazás: megelőző vasárnap.


ALL INCLUSIVE SUMMER COURSES FOR TEENAGERS (11-17 éves gyermekek számára)

Ideális választás a brit kúrára nyitott, függetlenségre vágyó tinik számára. A program bentlakásos intézményekben kerül megszervezésre. Egy kampuszon belül található az oktatási intézmény, a szállás (kollégium), az étkező és a délutáni programok helyszíne. A gyermekek 24 órás felügyelet alatt vannak, mindenben csoportosan vesznek részt, ide értve a heti kétszeri kirándulásokat is.

www.discoverysummer.co.uk/rescourses

A honlapokon megjelölt publikus árakból 5% kedvezményt biztosítunk.

Kezdési időpontok az összes nyári tanfolyam esetén: július, augusztus hónapban minden szerdán. Utazás: megelőző kedd.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a családoknak és diákoknak ajánljuk, akik szeretnék a szünidőt tartalmasan eltölteni, azaz külföldi nyelvtanulás mellett megismerkedni egy új kultúrával,  különleges programokon részt venni, bővíteni ismereteiket a világról és mindeközben jót szórakozni a tengerparton, vagy éppen egy történelmi kisvárosban.

Általános vagy intenzív angol tanfolyam

A kurzus hossza flexibilisen választható, minimum 2 maximum 40 hét, heti 15 (intenzív tanfolyam esetén 20/25) nyelvi órát biztosít, de további egyéni felkészülést igényel. Alsó korhatár 16 év. Nyelvi előképzettség nem követelmény. A kurzus kezdőtől, a felsőfokú szintig biztosít tanulási lehetőséget.

A tanfolyam fejleszti a hallgatók 4 alapvető készségét (írás, olvasás, beszéd, hallás utáni szövegértés) és magabiztosságot ad a nyelvhasználatban.

Folyamatosan lehet jelentkezni, heti rendszerességgel indulnak csoportok.

Ajánlott városok: Bournemouth, Brighton, London, Oxford, Exeter, Chichester, Cambridge.

Négy hetes általános kurzus ára szállással, félpanziós ellátással: 620.000 Ft-tól. Minden további hét szállással, félpanzióval 110.000-tól Ft. Az intenzív tanfolyam ára szállással, félpanziós ellátással 800.000 Ft-tól. Minden további hét 125.000 Ft-tól. 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a fiataloknak (16-35 év) ajánljuk, akik szeretnék anyanyelvi környezetben, intenzíven fejleszteni általános nyelvtudásukat és elsősorban a tanulásra kívánnak fókuszálni a külföldött eltöltött időszakban.

Nyári Nemzetközi Üzleti Angol Tanfolyam

A kurzusok hossza 2-6 hét, kezdési időpontok általában a hétfői napokon. A tanfolyam heti 20-25 órát tartalmaz. Az üzleti ismeretek elsajátítása mellett, nagy hangsúlyt kap az általános nyelvi készségfejlesztés is (pl. presentation skills, public speaking) .

Napi beosztás: 09.00 – 12.30  (International Business – Marketing, Leadership and Team Skills, Enterprise and Business Growth); 13.30 – 16.15 (English skills)

Feltételek: alsó korhatár 16 év, felső korhatár nincs, minimum B1/B2-es nyelvtudás szükséges.

Ajánlott városok: Brighton, Cambridge, Chicheste, Malta – Valletta.

Két hetes kurzus ára szállással, félpanziós ellátással: 340.000 Ft-tól. Minden további hét szállással, félpanzióval 165.000 Ft-tól. 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a felnőtteknek (18+) ajánljuk, akik már rendelkeznek néhány év munkatapasztalattal az üzleti világban, vagy bizonyos fokú iskolai előképzettséggel az adott témában. Ezen felül, egyetemista hallgatóknak is érdemes részt venni a kurzuson abban az esetben, ha érdeklődnek a "Finance, Marketing, Ecomony," stb. témák iránt.

IELTS / Cambridge Nyelvvizsga felkészítő kurzus

Az IELTS (International English Language Testing System) nyelvvizsga elsősorban a nyelvi kommunikációs képességet méri. Nagy-Britannia és számos más ország felsőoktatási intézményében felvételi követelmény, illetve sok munkáltató és hivatalos szerv is ragaszkodik hozzá. Magyarországon szintén egyre ismertebbé és elfogadottabbá válik

A Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) nyelvvizsga létrehozója Cambridge-i Egyetem egyik tanszéke, amely egyben a világ legnagyobb nyelvvizsgaközpontja is. Ez a vizsgatípus elsősorban az olvasás, írás, és beszédkészséget teszteli, úgynevezett „real-life” szituációkban.

A nyelvvizsga felkészítő kurzusok előnye, hogy megismertetik a hallgatókkal a vizsga jellegét és formátumát, speciális technikákat tanítanak, hogyan válaszoljanak a vizsgázók helyesen az adott tesztkérdésekre, „élesben” gyakoroltatják a szóbeli-és írásbeli feladatokat, valamint megfelelő mennyiségű otthoni feladatot biztosítanak a vizsga teljesítéséhez. A legtöbb intézményben lehetőség van a vizsgázásra is.

A kurzusok hossza általában fix, és meghatározott időpontokban indul. A tanfolyam heti 21-25 nyelvi órát tartalmaz, de további egyéni felkészülést igényel.

Feltételek: alsó korhatár 16 év, felső korhatár nincs, minimum B1-es nyelvtudás szükséges.

Ajánlott városok: Brighton (IELTS, Cambridge), Bournemouth (IELTS, Cambridge), London (IELTS), Oxford (IELTS, Cambridge), Exeter (IELTS, Cambridge).

Két hetes kurzus ára szállással, félpanziós ellátással: 290.000 Ft-tól. Minden további hét szállással, félpanzióval 125.000 Ft-tól. 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a fiataloknak ( 16+) ajánljuk, akik a közeljövőben nemzetközi nyelvvizsgát kívánnak tenni az esetleges magyarországi / külföldi továbbtanuláshoz, vagy a munkavállalás miatt szeretnék hivatalossá tenni nyelvtudásukat.

Nyelvtanulás 45 éven felettiek számára

A 2 hetes kurzus heti 15 órában, eldsősorban a beszéd és hallott szöveg fejlesztésére fokuszál. A tanfolyam további nyelvtanulási lehetőséget biztosít a délutáni programokon keresztül (pl. Salisbury / Stonehenge/London Swanage/ Corfe Castle felfedezés, teakészítés, séta a tengerparton, közösen eltöltött ebéd) melyeken keresztül a hallgatóknak lehetőségük nyílik a brit történelem és kultúra megismerésére. 

Feltételek: minimum korhatár 45 év. Nyelvi előképzettség nem szükséges.

Ajánlott város: Bournemouth. 

Két hetes kurzus ára szállással, félpanzióval, délutáni programokkal: 425.000 Ft-tól.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a szépkorú felnőtteknek (45+) ajánljuk , akik könnyeden szeretnék fejleszteni nyelvtudásukat, elsősorban a szóbeli készségekre fókuszálva. A délelőtti nyelvtanulás mellett pedig szívesen ismerkednek hasonló korú lelkes résztvevőkkel és csatlakoznak izgalmas csoportos foglalkozásokhoz.

Tanárképző Program

Az általános és intenzív 1-2 hetes tanárképző kurzusokat magasan képzett, anyanyelvi tanárok vezetik. A tanfolyam lehetőséget biztosít új, hatékony, interaktív módszertani elemek elsajátítására, magabiztosságot és motivációt ad, fejleszti a kritikai gondolkodást, a kommunikációs képességet, segít elsajátítani a csoportban keletkező kihívások kezelését és nem utolsó sorban a digitális technológia használatát.

Felvehető kurzusok: Creative Teaching in Primary English Language Classroom, Creative Teaching in Secondary and Adult English Language Classroom, Creative Teaching in Secondary CLIL (Content and Language Integrated Learning) Classroom, General Teacher Treaning Course.

Feltételek: a kurzus felvételéhez minimum B2-es szint és tanári gyakorlat szükséges. 

Ajánlott városok: Oxford, ahol egy kisebb, családiasabb, kiemelkedően magas oktatási színvonallal találkozhatnak a hallgatók, illetve Brighton, ahol egy klasszikus, több ezer hallgatót képző college- várja az érdeklődőket.

Két hetes kurzus ára Oxfordban, heti 21 tanórával, szállással, félpanziós ellátással: 495.000 Ft. Minden további hét szállással, félpanziós ellátással 195.000 Ft.Két hetes kurzus ára Brightonban, heti 21 tanórával, szállással, félpanziós ellátással: 370.000 Ft. Minden további hét szállással, félpanziós ellátással 170.000 Ft.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a tanári végzettséggel rendelkező szakemberknek ajánljuk, akik szeretnék felfrissíteni nyelvtudásukat, valamint nyitottak az új technikák, módszerek befogadására és szívesen alkalmazzák azokat otthoni csoportjaiknál.

Teljes Tanév Program Szakmai Tárgyakkal

Egy tanévre ajánlott (szeptembertől júniusig), de teljesíthető csak egy vagy két terminus is. Teljes napi elfoglaltságot biztosít, melynek keretén belül egy főtantárgy választható. Gyakorlatias oktatást nyújt, így azok számára ajánlott, akik már tisztában vannak szakmai orientációjukkal. A teljes kurzus sikeres teljesítése szakmát ad a diákok kezébe.

Jelentkezési feltételek: B1-B2-es nyelvtudás, a választott szak függvényében 3-4 tantárgy érettségi osztályzata. Alsó korhatár 16 év, felső korhatár: 19 év. (Ebben az esetben a kurzusok többsége ingyenes, ugyanis az Európai Unióból érkező diákokat “home student”-ként kezelik az intézmények, azaz a brit diákokhoz hasonlóan jogosultak az állami támogatásra, így csak a regisztráció, a szállás és megélhetés költségével kell számolni). 19 év felett is lehetséges a jelentkezés, de erre a konstrukcióra más anyagi feltételek vonatkoznak.

Ajánlott városok: Bournemouth, Brighton, London, Exeter, Chichester.

A választható főtantárgyak a például a következők: Applied Science, Architecture, Civil Engineering & Surveying, Art & Design (Photography), Fashion and textiles, Children’s Play, Learning and Development, Business & Administration, Customer Service, Engineering, Health & Social Care, Information Technology (Software Development), Information Technology, Management, Public Services, Sport & Exercise Science, Sport (Development, Coaching and Fitness), Sport (Outdoor Adventure), Catering and Hospitality, Travel- Tourism & Events

Tanév kezdete: szeptember. Teljes tanév ára (19 éves korig) szállással, félpanziós ellátással: 2.600.000 Ft-tól. 19 éves kor felett: 5.100.000 Ft- tól. 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a diákoknak ajánljuk, akik még nem töltötték be a 19. életévüket, de már rendelkeznek (előre hozott) érettségi vizsgával. Kitűnő lehetőség arra, hogy bekapcsolódjanak a brit diákok oktatási rendszerébe és orientációjuknak megfelelően válasszanak szakmai tantárgyat. A kurzus sikeres teljesítése esetén szakmai oklevelet kapnak a kezükbe, mellyel bárhol a világban el tudna helyezkedni.

Teljes Tanév Program (A-Level Course)

Egy tanévre ajánlott (szeptembertől júniusig), de teljesíthető csak egy vagy két terminus is. A kurzus teljes napi elfoglaltságot biztosít, melynek keretén belül három vagy négy tantárgy választható, de az angol nyelv kötelező, illetve a matematika ajánlott. Elsősorban a felsőoktatási tanulmányokra készít fel.

Felvételi követelmények: ajánlott a B2 szint, illetve a választott szak függvényében 3-4 tantárgy érettségi osztályzat elengedhetetlen.

Alsó korhatár 16 év, felső korhatár 19 év. (Ebben az esetben a kurzusok többsége ingyenes, ugyanis az Európai Unióból érkező diákokat “home student”-ként kezelik az intézmények, azaz a brit diákokhoz hasonlóan jogosultak az állami támogatásra, így csak a regisztráció, a szállás és megélhetés költségével kell számolni). 19 év felett is lehetséges a jelentkezés, de erre a konstrukcióra más anyagi feltételek vonatkoznak. Leginkább azoknak a fiataloknak ajánlott, akik leérettségiztek, és szeretnének egy évet külföldön eltölteni a középiskola és a főiskola/egyetem között.

Ajánlott városok: Bournemouth, Brighton, London, Exeter, Chichester.

Néhány példa a választható tantárgyakra: Chemistry, Physics, Government and Poilitics, Sociology, Use of Maths, Media Studies, Combined Art, Law, Psychology, Film Studies, Photography, History, Biology, Geology, Environmental Sciences, English Language, English Literature.

Tanév kezdete: szeptember. Teljes tanév ára (19 éves korig) szállással, félpanziós ellátással: 2.600.000 Ft-tól. 19 éves kor felett: 5.100.000 Ft- tól.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a diákoknak ajánljuk, akik még nem töltötték be a 19. életévüket, de már relndelkeznek (előre hozott) érettségi vizsgával. Kitűnő lehetőség arra, hogy bekapcsolódjanak a brit diákok oktatási rendzserébe és orientációjuknak megfelelően válasszanak tantárgyat, melyet a későbbiekben a felsőoktatásban is tanulhatnak.

Egy vagy Két Tanéves Diploma Program

A Foundation Program / Access to Higher Education Program sikeres teljesítését követően egy „pre-diplomát” és bizonyos egyetemekre felvételt nyernek a hallgatók. Áltanában egy vagy két tanéves a kurzus és elsősorban azoknak a diákoknak javasolt, akik már tisztában vannak továbbtanulási szándékukkal és a későbbiekben Nagy-Britannia valamelyik felsőoktatási intézményében folytatnák tanulmányaikat. Az érdeklődési körnek, és a választott egyetemnek megfelelően egy szakirány kerül fókuszba. A képzés fejleszti a hallgatók tanulási képességét, ezen belül is az írást, beszédet, olvasást, szövegértést, jegyzetelést, projekt munkát és előadás technikát. 

Választható szakirányok: Business, English and Media Studies, Health and Human Sciences, Hospitality, Leisure and Tourism, Catering, Law, Nursing, Pharmaceutical and Bio-Medical Sciences, Science and Engineering, Teacher Training.

Jelentkezési feltételek: minimum B2 nyelvtudás, választott szak függvényében 3-4 tantárgy érettségi osztályzata. Alsó korhatár 16 év, felső korhatár nincs.

Ajánlott városok: Bournemouth, Brighton, London, Exeter, Chichester.

Tanév kezdete: szeptember eleje. Egy teljes tanév ára szállással, félpanziós ellátással: 5.750.000 Ft-tól.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a fialat felnőtteknek ajánljuk (19+), akik már rendelkeznek érettségi vizsgával, és szívesen folytatják tanulmányaikat Angliában. Kitűnő lehetőség arra, hogy bekapcsolódjanak a brit diákok oktatási rendszerébe és orientációjuknak megfelelően válasszanak maguknak szakmát. A sikeres teljesítését követően egy „pre-diplomát” és bizonyos egyetemekre felvételt nyerhetnek a hallgatók.