Kurzusok

Oktatási  intézményeink

A programban résztvevő oktatási intézmények mindegyike szigorúan ellenőrzött,  és maximálisan megfelel az adott ország mindenkori szabályozásainak.

Személyes tapasztalatok és ajánlás útján választjuk az iskolákat, melyeket rendszeresen látogatunk és aktív kapcsolatot ápolunk velük.

Válassz a különleges helyszínek, valamint a több száz tanfolyam közül! (Az oldalon megjelenített árak tájékoztató jellegűek! Végleges összeget az igények teljes felmérése után tudunk adni).

 

Nyári kurzusok (Summer Courses, Family Vacation Courses)

ÁLTALÁNOS NYÁRI NYELVTANFOLYAM 16 ÉVEN FELÜLIEKNEK (“Host Family” elhelyezéssel):

A 2-8 hetes angol tanfolyam három pillérből áll:

  1. A tanfolyam heti 15 / 20 nyelvi tanórát tartalmaz, amely fejleszti a beszéd, – és íráskészséget, a hallás utáni szövegértést, valamint a kiejtést.
  2. A délután aktív szabadidős programokat kínál, melyeken keresztül a problémamegoldó képesség és általános  kommunikáció rohamos fejlődésnek indul.
  3. Mindezeket megalapozza a  fogadócsalád által biztosított anyanyelvi környezet, amely elősegíti a kultúra megismerését, és zöld utat biztosít a nyelvi magabiztossághoz.

A kurzus egyedi programkínálata: vitorlázás, kenu, íjászat, bowling, mountain bike túra, tenisz, strandröplabda, joga, zumba, film club, speaking club, cooking club, színház, mozi, kirándulás.

Elhelyezés: fogadó családoknál, akik több évtizedes gyakorlattal és szakvizsgával rendelkeznek, amely garanciát ad arra, hogy a programban résztvevő diákok maximális biztonságban és nyugalomban élvezhetik a nyelvtanulás örömét, valamint a programok sokszínűségét. Alsó korhatár 16 év, nyelvi előfeltétel nincs. 

Ajánlott városok: Bournemouth, Brighton, Weymouth, London, Oxford, Exeter, Chichester, Cambridge, Málta, Gozo. Kezdési időpontok: Minden hétfőn július, augusztusban.

(Nagyságrendi ár 2 hetes, 20 órás tanfolyam esetén, fogadó családnál, reggelivel és vacsorával: 400.000 Ft)

 

 

“FAMILY VACATION PROGRAM” – Nyaralással kombinált nyelvtanulás szülő(k) + gyerekek részére (6-15 éves korig)

A tanfolyam felépítése: délelőtt 3 nyelvóra a gyermekeknek, ezalatt a felnőttek szabad programban részesülnek, vagy az intézményen belül szintén angol tanfolyamon vesznek részt.

A délután – az igényektől függően – tartalmazhatja a színes programokat kínáló  “napközit” a gyermekek számára, vagy saját szervezésben a család együtt töltheti ezeket az órákat. Kezdési időpontok:  minden hétfőn július, augusztusban.

(Nagyágrendi ár 2 hetes tanfolyam esetén, 1 gyermek és egy szülő részére, apartmanban, ellátás nélkül : 550.000 Ft).

 

https://www.discoverysummer.co.uk/

https://ese-edu.com/english-courses/family-pack-course/

https://www.brightonlc.co.uk/

https://www.globeenglish.co.uk/

 

 

ALL INCLUSIVE SUMMER COURSES FOR TEENAGERS (11-17 éves gyermekek számára, bentlakásos kollégiumban)

Ideális választás a brit kúrára nyitott, függetlenségre vágyó tinik számára. A program bentlakásos intézményekben kerül megszervezésre. Egy campus-on belül található az oktatási intézmény, a szállás (kollégium), az étkező és a délutáni programok helyszíne. A gyermekek 24 órás felügyelet kapnak, mindenben csoportosan vesznek részt, ide értve a heti kirándulásokat, délutáni programokat is.

Kezdési időpontok: július, augusztus hónapban minden hétfőn/szerdán. 

(Nagyságrendi ár 2 hetes, 20 órás tanfolyam esetén, szállással, ellátással: 750.000 Ft)

https://www.discoverysummer.co.uk/

https://www.cambridgeacademy.co.uk/

https://www.chichester.ac.uk/

Discovery Summer_Summer Program Video 

 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a családoknak és diákoknak ajánljuk, akik szeretnék a szünidőt tartalmasan eltölteni, azaz külföldi nyelvtanulás mellett megismerni egy új kultúrával,  különleges programokon résztvenni, bővíteni ismereteiket a világról és mindeközben jót szórakozni a tengerparton, vagy éppen egy történelmi kisvárosban.

Általános vagy intenzív angol tanfolyam (egész évben)

A kurzus hossza flexibilisen választható, minimum 2 maximum 40 hét, heti 15 (intenzív tanfolyam esetén 20/25) nyelvi órát biztosít, de további egyéni felkészülést igényel. Alsó korhatár 16 év. Nyelvi előképzettség nem követelmény. A kurzus kezdőtől, a felsőfokú szintig biztosít tanulási lehetőséget.

A tanfolyam fejleszti a hallgatók 4 alapvető készségét (írás, olvasás, beszéd, hallás utáni szövegértés) és magabiztosságot ad a nyelvhasználatban.

Folyamatosan lehet jelentkezni, heti rendszerességgel indulnak csoportok, hétfői kezdéssel.

Ajánlott városok: Bournemouth, Brighton, London, Oxford, Exeter, Chichester, Cambridge, Málta,  Gozo.

Négyhetes általános kurzus ára szállással, félpanziós ellátással, TWN szobában: 650.000 Ft-tól. Minden további hét szállással, félpanzióval 150.000-tól Ft. Az intenzív tanfolyam ára szállással, félpanziós ellátással 850.000 Ft-tól. Minden további hét 175.000 Ft-tól. 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a fiataloknak (16-35 év) ajánljuk, akik szeretnék anyanyelvi környezetben, intenzíven fejleszteni általános nyelvtudásukat és elsősorban a tanulásra kívánnak fókuszálni a külföldött eltöltött időszakban.

Nemzetközi Üzleti Angol Tanfolyam

A kurzusok hossza 2-6 hét, egész évben elérhető, kezdési időpontok általában a hétfői napokon. A tanfolyam heti 20-25 órát tartalmaz. Az üzleti ismeretek elsajátítása mellett, nagy hangsúlyt kap az általános nyelvi készségfejlesztés is (pl. presentation skills, public speaking) .

Napi beosztás: 09.00 – 12.30  (International Business – Marketing, Leadership and Team Skills, Enterprise and Business Growth); 13.30 – 16.15 (English skills)

Feltételek: alsó korhatár 16 év, felső korhatár nincs, minimum B1/B2-es nyelvtudás szükséges.

Ajánlott városok: Brighton, Cambridge, Chicheste, Malta – Valletta.

Kéthetes intenzív kurzus ára szállással, félpanziós ellátással: 500.000 Ft-tól. Minden további hét szállással, félpanzióval 210.000 Ft-tól. i

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a felnőtteknek (18+) ajánljuk, akik már rendelkeznek néhány év munkatapasztalattal az üzleti világban, vagy bizonyos fokú iskolai előképzettséggel az adott témában. Ezen felül, egyetemista hallgatóknak is érdemes részt venni a kurzuson abban az esetben, ha érdeklődnek a "Finance, Marketing, Ecomony," stb. témák iránt.

IELTS / Cambridge Nyelvvizsga felkészítő kurzus

Az IELTS (International English Language Testing System) nyelvvizsga elsősorban a nyelvi kommunikációs képességet méri. Nagy-Britannia és számos más ország felsőoktatási intézményében felvételi követelmény, illetve sok munkáltató és hivatalos szerv is ragaszkodik hozzá. Magyarországon szintén egyre ismertebbé és elfogadottabbá válik

A Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) nyelvvizsga létrehozója Cambridge-i Egyetem egyik tanszéke, amely egyben a világ legnagyobb nyelvvizsgaközpontja is. Ez a vizsgatípus elsősorban az olvasás, írás, és beszédkészséget teszteli, úgynevezett „real-life” szituációkban.

A nyelvvizsga felkészítő kurzusok előnye, hogy megismertetik a hallgatókkal a vizsga jellegét és formátumát, speciális technikákat tanítanak, hogyan válaszoljanak a vizsgázók helyesen az adott tesztkérdésekre, „élesben” gyakoroltatják a szóbeli-és írásbeli feladatokat, valamint megfelelő mennyiségű otthoni feladatot biztosítanak a vizsga teljesítéséhez. A legtöbb intézményben lehetőség van a vizsgázásra is.

A kurzusok hossza általában fix, és meghatározott időpontokban indul. A tanfolyam heti 21-25 nyelvi órát tartalmaz, de további egyéni felkészülést igényel.

Feltételek: alsó korhatár 16 év, felső korhatár nincs, minimum B1-es nyelvtudás szükséges.

Ajánlott városok: Brighton (IELTS, Cambridge), Bournemouth (IELTS, Cambridge), London (IELTS), Oxford (IELTS, Cambridge), Exeter (IELTS, Cambridge), Málta (IELTS, CAMBRIDGE, TOEFL).

Kéthetes intenzív kurzus ára szállással, félpanziós ellátással: 500.000 Ft-tól. Minden további hét szállással, félpanzióval 175.000 Ft-tól. , 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a fiataloknak ( 16+) ajánljuk, akik a közeljövőben nemzetközi nyelvvizsgát kívánnak tenni az esetleges magyarországi / külföldi továbbtanuláshoz, vagy a munkavállalás miatt szeretnék hivatalossá tenni nyelvtudásukat.

Nyelvtanulás 45 éven felettiek számára

A 2 hetes kurzus heti 15 órában, eldsősorban a beszéd és hallott szöveg fejlesztésére fokuszál. A tanfolyam további nyelvtanulási lehetőséget biztosít a délutáni programokon keresztül (pl. Salisbury / Stonehenge/London Swanage/ Corfe Castle felfedezés, teakészítés, séta a tengerparton, közösen eltöltött ebéd) melyeken keresztül a hallgatóknak lehetőségük nyílik a brit történelem és kultúra megismerésére. 

Feltételek: minimum korhatár 45 év. Nyelvi előképzettség nem szükséges.

Ajánlott város: Bournemouth, Málta – Valletta, Gozo.

Két hetes kurzus ára szállással, félpanzióval, délutáni programokkal: 475.000 Ft.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a szépkorú felnőtteknek (45+) ajánljuk , akik könnyeden szeretnék fejleszteni nyelvtudásukat, elsősorban a szóbeli készségekre fókuszálva. A délelőtti nyelvtanulás mellett pedig szívesen ismerkednek hasonló korú lelkes résztvevőkkel és csatlakoznak izgalmas csoportos foglalkozásokhoz.

Tanárképző Program

Az általános és intenzív 1-2 hetes tanárképző kurzusokat magasan képzett, anyanyelvi tanárok vezetik. A tanfolyam lehetőséget biztosít új, hatékony, interaktív módszertani elemek elsajátítására, magabiztosságot és motivációt ad, fejleszti a kritikai gondolkodást, a kommunikációs képességet, segít elsajátítani a csoportban keletkező kihívások kezelését és nem utolsó sorban a digitális technológia használatát.

Felvehető kurzusok: Creative Teaching in Primary English Language Classroom, Creative Teaching in Secondary and Adult English Language Classroom, Creative Teaching in Secondary CLIL (Content and Language Integrated Learning) Classroom, General Teacher Treaning Course.

Feltételek: a kurzus felvételéhez minimum B2-es szint és tanári gyakorlat szükséges. 

Ajánlott városok: Oxford, ahol egy kisebb, családiasabb, kiemelkedően magas oktatási színvonallal találkozhatnak a hallgatók, illetve Brighton, ahol egy klasszikus, több ezer hallgatót képző college- várja az érdeklődőket.

Kéthetes kurzus, heti 21 tanórával, szállással, félpanziós ellátással: 500.000 Ft. Minden további hét szállással, félpanziós ellátással 250.000 Ft 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a tanári végzettséggel rendelkező szakemberknek ajánljuk, akik szeretnék felfrissíteni nyelvtudásukat, valamint nyitottak az új technikák, módszerek befogadására és szívesen alkalmazzák azokat otthoni csoportjaiknál.

Teljes Tanév Program Szakmai Tárgyakkal

Egy tanévre ajánlott (szeptembertől júniusig), de teljesíthető csak egy vagy két terminus is. Teljes napi elfoglaltságot biztosít, melynek keretén belül egy főtantárgy választható. Gyakorlatias oktatást nyújt, így azok számára ajánlott, akik már tisztában vannak szakmai orientációjukkal. A teljes kurzus sikeres teljesítése szakmát ad a diákok kezébe.

Jelentkezési feltételek: B1-B2-es nyelvtudás, a választott szak függvényében 3-4 tantárgy érettségi osztályzata. Alsó korhatár 16 év, felső korhatár: 19 év. 

Ajánlott városok: Bournemouth, Brighton, London, Exeter, Chichester.

A választható főtantárgyak a például a következők: Applied Science, Architecture, Civil Engineering & Surveying, Art & Design (Photography), Fashion and textiles, Children’s Play, Learning and Development, Business & Administration, Customer Service, Engineering, Health & Social Care, Information Technology (Software Development), Information Technology, Management, Public Services, Sport & Exercise Science, Sport (Development, Coaching and Fitness), Sport (Outdoor Adventure), Catering and Hospitality, Travel- Tourism & Events.

Tanév kezdete: szeptember. Teljes tanév ára (3 terminus) szállás nélkül: 3.000.000 Ft-tól.  Host Family elhelyezés, reggelivel és vacsorával: 95. 000 Ft / hét.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a diákoknak ajánljuk, akik még nem töltötték be a 19. életévüket, de már rendelkeznek (előre hozott) érettségi vizsgával. Kitűnő lehetőség arra, hogy bekapcsolódjanak a brit diákok oktatási rendszerébe és orientációjuknak megfelelően válasszanak szakmai tantárgyat. A kurzus sikeres teljesítése esetén szakmai oklevelet kapnak a kezükbe, mellyel bárhol a világban el tudna helyezkedni.

Teljes Tanév Program (A-Level Course)

Egy tanévre ajánlott (szeptembertől júniusig), de teljesíthető csak egy vagy két terminus is. A kurzus teljes napi elfoglaltságot biztosít, melynek keretén belül három vagy négy tantárgy választható, de az angol nyelv kötelező, illetve a matematika ajánlott. Elsősorban a felsőoktatási tanulmányokra készít fel.

Felvételi követelmények: ajánlott a B2 szint, illetve a választott szak függvényében 3-4 tantárgy érettségi osztályzat elengedhetetlen.

Alsó korhatár 16 év, felső korhatár 19 év.  

Ajánlott városok: Bournemouth, Brighton, London, Exeter, Chichester.

Néhány példa a választható tantárgyakra: Chemistry, Physics, Government and Poilitics, Sociology, Use of Maths, Media Studies, Combined Art, Law, Psychology, Film Studies, Photography, History, Biology, Geology, Environmental Sciences, English Language, English Literature.

Tanév kezdete: szeptember. Teljes tanév ára (19 éves korig) szállással, félpanziós ellátással: 3.000.000 Ft-tól. 19 éves kor felett: 5.100.000 Ft- tól.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a diákoknak ajánljuk, akik még nem töltötték be a 19. életévüket, de már relndelkeznek (előre hozott) érettségi vizsgával. Kitűnő lehetőség arra, hogy bekapcsolódjanak a brit diákok oktatási rendzserébe és orientációjuknak megfelelően válasszanak tantárgyat, melyet a későbbiekben a felsőoktatásban is tanulhatnak.

Egy vagy Két Tanéves Diploma Program (foundation Course)

A Foundation Program / Access to Higher Education Program sikeres teljesítését követően egy „pre-diplomát” és bizonyos egyetemekre felvételt nyernek a hallgatók. Áltanában egy vagy két tanéves a kurzus és elsősorban azoknak a diákoknak javasolt, akik már tisztában vannak továbbtanulási szándékukkal és a későbbiekben Nagy-Britannia valamelyik felsőoktatási intézményében folytatnák tanulmányaikat. Az érdeklődési körnek, és a választott egyetemnek megfelelően egy szakirány kerül fókuszba. A képzés fejleszti a hallgatók tanulási képességét, ezen belül is az írást, beszédet, olvasást, szövegértést, jegyzetelést, projekt munkát és előadás technikát. 

Választható szakirányok: Business, English and Media Studies, Health and Human Sciences, Hospitality, Leisure and Tourism, Catering, Law, Nursing, Pharmaceutical and Bio-Medical Sciences, Science and Engineering, Teacher Training.

Jelentkezési feltételek: minimum B2 nyelvtudás, választott szak függvényében 3-4 tantárgy érettségi osztályzata. Alsó korhatár 16 év, felső korhatár nincs.

Ajánlott városok: Bournemouth, Brighton, London, Exeter, Chichester.

Tanév kezdete: szeptember eleje. Egy teljes tanév ára szállással, félpanziós ellátással: 5.750.000 Ft-tól.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a fialat felnőtteknek ajánljuk (19+), akik már rendelkeznek érettségi vizsgával, és szívesen folytatják tanulmányaikat Angliában. Kitűnő lehetőség arra, hogy bekapcsolódjanak a brit diákok oktatási rendszerébe és orientációjuknak megfelelően válasszanak maguknak szakmát. A sikeres teljesítését követően egy „pre-diplomát” és bizonyos egyetemekre felvételt nyerhetnek a hallgatók.