Tudnivalók a külföldi utazásról

Nyelviskolák / College-ok

Az angol nyelvórák látogatása mellett, a diákoknak  lehetőségük nyílik az intézmények által biztosított létesítmények és közösségi terek használatára, amelyek  inspiráló környezetet nyújtanak minden generációnak. A külföldről érkező nemzetközi hallgatók  diáktársaikkal együtt vesznek részt  a kurzusokon, illetve a „campus”-on belül együtt tölthetik el szabadidejüket a brit hallgatókkal. 

A gondosan választott környezet lehetőséget nyújt arra, hogy akár ebédszünetben, akár a tanórákat követően kipihenjék magukat a hallgatók, élvezzék a tenger illatát,  vagy éppen a város pezsgését.

Az iskolák kényelmesen megközelíthetőek a városközpontból, a vonat- és buszállomásoktól. A belvárosokban különböző helyi boltokat, illetve a jól ismert, nemzetközi láncok üzleteit is megtaláljuk. A gasztronómia szerelmesei hódolhatnak az élvezeteknek, és kipróbálhatják a helyi termelők különlegességeit, amelyekkel az városi éttermekben, kávézókban is találkozhatnak.

Szállás

A diákok “Fogadó családnál” történő elszállásolást kapnak. Ennek előnye, hogy közelről megismerkednek a helyi szokásokkal, és megtanulják az élő nyelv kifejezéseit. A reggeli, a vacsora csakúgy, mint a hétvégi étkezés, a családnál biztosított. A „host family”-ket gondosan választjuk ki, és állandó kapcsolatban állunk velük annak érdekében, hogy biztosítsuk diákjaink elégedettségét. A családok több évtizedes gyakorlattal, valamint szakvizsgával rendelkeznek, amely garanciát nyújt arra, hogy a programban résztvevő diákok maximális biztonságban és nyugalomban élvezhessék a külföldi nyelvtanulás örömét.

 

A “Fogadó család”-os elhelyezésen kívül  lehetőség van hostel-t vagy  apartman-t foglalni (18+),  ahol a diákok megtapasztalhatják az önellátás és felelősségvállalás első lépéseit.

 

 

Az All-inclusive programra jelentkező hallgatók (12-17 év)  iskolai bentlakásos elhelyezést kapnak, mely magába foglalja a kollégiumi szállást és étkezést a campus területén belül, nemzetközi diákok társaságában.

Utazás

Az utazás repülővel történik a Budapest–London / Málta távolságon (kb. 2,5 óra), illetve távolsági busszal vagy privát minibusszal (autóval) a reptérről. 

A külföldi tartózkodás idejére javasoljuk a teljeskörű utas- és betegbiztosítás megkötését.