Tudnivalók a külföldi utazásról

Előkészítő főiskolák

Az angol nyelvórák mellett a diákoknak lehetőségük nyílik az intézmények által biztosított létesítmények és közösségi terek használatára, amelyek biztosítják az inspiráló tanuló környezetet. A külföldről érkező hallgatók, angol diáktársaikkal tanulhatnak a kurzusokon, illetve a „campus”-on belül együtt tölthetik el szabadidejüket, ami a további nyelvi fejlődésüket biztosítja. Az intézmények többsége Anglia dél-nyugati partján található, általában néhány száz méterre a tengerparttól .


A mesés környezet lehetőséget nyújt arra, hogy akár ebédszünetben, akár a tanórákat követően kipihenjék magukat a hallgatók, élvezzék a tenger illatát, a szellő fuvallatát, vagy éppen a város pezsgését.


Az iskolák kényelmesen megközelíthetőek a városközpontból, a vonat- és buszállomásoktól. A belvárosokban különböző helyi boltokat, illetve a jól ismert, nemzetközi láncok üzleteit is megtaláljuk. A gasztronómia szerelmesei hódolhatnak az élvezeteknek, és kipróbálhatják a helyi termelők különlegességeit, amelyekkel az városi éttermekben, kávézókban is találkozhatnak.

Szállás

A 15-19 éves diákok családoknál történő elszállásolást kapnak. Ennek előnye, hogy közelről megismerkednek a helyi szokásokkal, és megtanulják a köznapi, élő nyelv kifejezéseit. A reggeli, a vacsora csakúgy, mint a hétvégi ebéd is a családnál biztosított. A „host family”-ket gondosan választjuk ki, és állandó kapcsolatban állunk velük annak érdekében, hogy biztosítsuk diákjaink elégedettségét a folyamatos kommunikáción keresztül. A családok több évtizedes gyakorlattal, valamint szakvizsgával rendelkeznek, amely garanciát nyújt arra, hogy a programban részt vevő diákok maximális biztonságban és nyugalomban élvezhessék a külföldi nyelvtanulás örömét.

A 19 éven felüli diákoknak lehetőségük van hostel, vagy iskolai bentlakásos elhelyezésre, ahol megtapasztalhatják az önellátás és felelősségvállalás első lépéseit.

Utazás

Az utazás repülővel történik a Budapest–London távolságon (kb. 2,5 óra), illetve távolsági busszal vagy privát minibusszal a reptérről. A külföldi tartózkodás idejére teljes körű utas- és betegbiztosítást kínálunk.